Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Muziek maken met Jamstudio

Posted by ictkbspl op 6 juli 2011

Het is altijd een leuk moment in de klas wanneer de meester nog eens zijn gitaar omgordt om samen een liedje te zingen. De realiteit is dat dit in de meeste lagere schoolklassen nog maar af en toe gebeurt. Beheers je als leerkracht echt geen enkel instrument maar ben je wel in staat om deze blog te lezen, dan heb je alvast de nodige skills om aan de slag gaan met Jamstudio. Jamstudio is een website waar je verschillende instrumenten tegelijk kunt laten afspelen en dit in verschillende populaire muziekstijlen.

Wat heb je nodig: een pc met internetverbinding met een paar speakertjes erop aangesloten en als je gericht wil werken rond een lied, een akkoordenschema. Vraag dat aan de gitaarmeester of zoek het akkoordenschema op op het internet.

Je kan Jamstudio ook gebruiken om de leerlingen zelf een nummer te laten maken. Op de site Netwijs kan je nalezen hoe je Jamstudio daarvoor kan inzetten in je klas: Muziek maken met Jamstudio. Op dezelfde site kan je ook een stappenplan vinden voor je leerlingen: Stappenplan Jamstudio.

Het principe van Jamstudio is eenvoudig: snel een eenvoudige begeleiding maken met gitaar door het invoeren van een akkoordenschema, eens je dit voor mekaar hebt zet je het liedje in ‘loop’ en kan je het instrumentarium eenvoudig uitbreiden door meerdere instrumenten te activeren. Het enige nadeel van Jamstudio is dat het in het Engels is, in het bovenvermelde stappenplan verwijst men de leerlingen door naar Google Vertalen. Het resultaat is bijna altijd leuk en muzikaal, daarom is Jamstudio een motiverend middel om je leerlingen de muziekmicrobe bij te brengen.


Advertenties

Eén reactie to “Muziek maken met Jamstudio”

  1. […] Muziek maken met Jamstudio […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: