Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Aviary… of een volière vol mogelijkheden

Posted by ictkbspl op 7 juli 2011

Aviary (naar het Nederlands vertaald: ‘volière’) is een webtoepassing met verschillende bewerkingstoepassingen voor beeld en geluid. Aviary werd ontwikkeld door Worth 1000, een softwarebedrijf gespecialiseerd in beeldbewerking uit New York. Het gebruik van de software is gratis.

Gezien de vorige post over Jamstudio, ga ik het hier verder enkel hebben over de geluidstoepassingen van Aviary: Adio Editor Myna en Music Creator Roc.

Audio Editor Myna

Met de tool Myna kan je audio per spoor importeren, opnemen, monteren, stemmen opnemen en je kan gebruik maken van de klankenbibliotheek Quantumtracks om muziek samen te stellen naar eigen smaak. Myna kan dus een stuk meer dan Audacity en is er een mogelijk alternatief voor. Nadeel is dat de software in het Engels is en dat je toch al enige ervaring moet hebben om deze online-toepassing goed te beheersen. Het voordeel is dat Myna een zee aan muzikale mogelijkheden biedt voor de creatieve gebruiker. Een ander voordeel aan Myna is dat je er niks voor hoeft te installeren op je pc.

Je kan verder kennismaken met de basisfuncties van Myna op volgend Youtubefilmpje: Myna Demo

Music Creator Roc

Roc is een online muziektoepassing die je toelaat door middel van samples uit een bibliotheek je eigen muziek te creëren. Het werkt een beetje zoals een App, door het aanklikken van bolletjes op een veld kan je een geluidstructuur uitbouwen met bijvoorbeeld beats of akkoorden op een instrument uit de bibliotheek.

Je kan verder kennismaken met de basisfuncties van Roc op volgend Youtubefilmpje: Roc Demo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: