Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Kloklezen

Posted by ictkbspl op 22 september 2011

Het juiste uur op de klok kunnen aflezen kan je in de basisschool bijbrengen met handige tools op het internet. De website www.klokkijker.nl kan je hiervoor inzetten in de klas als je werkt met beamer of digibord. De website kan ook gebruikt worden om de leerlingen zelfstandig te laten oefenen. Op klokkijker kan je de klok makkelijk aanpassen van digitaal naar analoog (of allebei naast mekaar), het uitzicht van de klok bepalen en de klok schermvullend maken, zodat je de klok op maximale grootte kan projecteren. Als je op de knop “Oefenen’ drukt krijg je een tijd te zien, als je dan op de knop ‘Antwoord’ drukt wordt de tijd afgelezen, je hebt keuze tussen 2 stemmen. Je kan de klok instellen op hele uren, halve uren, kwartieren, per 5 minuten of per minuut.

Een alternatief voor Klokkijker is Klokkijken Leren, op deze website kan je uitgebreid oefenen met een analoge en digitale klok. Het kloklezen is uitgebouwd in 8 verschillende niveaus. Verdere instructies over het gebruik van de klok kan je vinden onder de knop ‘handleiding.

In een vorig blogbericht maakte ik ook melding dat je het offline programma Sommenplaneet kan gebruiken om kloklezen in te oefenen.

Leerkrachten die nog graag met oefenbladen werken kunnen zelf werkbladen samenstellen op klokrekenen.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: