Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Beertje Anders

Posted by ictkbspl op 21 oktober 2011

Onze maatschappij verandert, of dat nu in de goede zin of de slechte zin is, daar wil ik mij hier niet over uitspreken. Duidelijk is dat opgroeiende kinderen steeds meer hulp en begeleiding nodig hebben. In de lagere scholen in Vlaanderen nemen zorgcoördinatoren deze taak op.

‘Beertje Anders’ is een website die kinderen, ouders, leerkrachten en mensen in de leerlingenzorg kan helpen met het verwerken en bespreekbaar maken van de problemen waar ze  mee te maken krijgen. Beertje Anders is een lesmethode voor kinderen van vier tot zes en leert hen over onderwerpen zoals pesten en discriminatie.

Op de infopagina van ‘Beertje Anders’ lezen we nog het volgende:

‘Lees, luister en zing mee met de flimpjes van Beertje Anders, want hij heeft ons veel te vertellen. De verhalen helpen kinderen, ouders en begeleiders met antwoorden op moeilijke onderwerpen en vragen. Onderwerpen en vragen, die bijvoorbeeld betrekking hebben op normen en waarden, gedrag, ruzie maken, plagen en pesten, een ander buitensluiten, scheiding, etc. Al deze onderwerpen en vragen worden met woord en beeld toegankelijk gemaakt en spreken tot de verbeelding van jong en oud. 

Beertje Anders maakt veel avonturen mee en gaat er iets mis, dan is het Oma Beer die Beertje Anders en zijn vrienden trakteert op een glaasje ranja en appeltaart en ondertussen alle tijd heeft om de beertjes uit te leggen, waar het mis ging en hoe het een volgende keer beter opgelost kan worden. Dan is er Beer Juf die zegt, dat er regels zijn om beter met elkaar om te gaan. Ze leert de beren over samen spelen en samen delen, lief zijn voor elkaar en goede woorden zeggen.’

Over de makers van Beertje Anders kan je meer vinden op weerbaar.info.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: