Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

You Tube

Posted by ictkbspl op 21 december 2011

Een tijdje geleden wilde ik een Youtubefilmpje  ‘schermvullend’ zetten op een pc  in een computerklas, maar groot was de teleurstelling toen het scherm zwart bleef? Geluid was er nog wel. Waar ligt dat dan aan? Mijn eerste reflex was dat het aan de browser lag, maar Google Chrome vertoonde hetzelfde euvel? Ik probeerde een aantal zaken, zonder resultaat?

Tot ik op de blog van een collega ICT-coördinator de oplossing las: met rechtermuisknop klikken op het zwarte scherm en in het menu ‘instellingen’ kiezen en dan het vinkje voor ‘Hardwareversnelling inschakelen’ weghalen, en ja, er was weer schermvullend beeld. ‘Flash‘ was de boosdoener.

Ere wie ere toekomt: de oplossing kan je lezen op de blog van een ervaren en naarstig bloggende collega: Patrick Keysabyl, het is iemand met jaren ervaring en zijn ICT-blog is zéér lezenswaardig: http://www.site4school.eu. De pagina met de voorgestelde oplossing is de volgende: http://www.site4school.eu/youtube-toont-zwart-schermvullend-beeld . Site4school levert ook kant-en-klare Drupal-websites op maat van lagere scholen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: