Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

ICT-dag

Posted by ictkbspl op 11 januari 2012

Gisteren nam ik deel aan de ICT-dag in Geel, samen met een duizendtal leerkrachten uit ons Vlaams onderwijs. De ICT-dag is een initiatief van Klascement, de portaalsite voor en door het onderwijs. Ben je er nog nooit naartoe geweest, dan moet je dat zeker eens doen, het is telkens weer de moeite waard om deel te nemen. Wil je je manier van lesgeven ‘vernieuwen’, kan je op zo’n dag met heel wat nieuwigheden kennismaken.

Je volgt er 2 sessies van 2,5 uur (keuze uit 100-tal sessies), daarnaast is er een informaticabeurs en zijn er ook kortere middagsessies. Ik koos voor Gynzy, een software om te gebruiken met het digibord, en Onenote, een onderdeel van Office dat je ook kan inzetten met een digibord, of via Skydrive kan gebruiken om bv. lessen te delen. En ik kreeg in beide sessies les van Nederlanders. Hoe komt dat: de informatisering en ICT-integratie van het onderwijs staat in Nederland al een stuk verder dan in Vlaanderen. Anderzijds komen er ook meer Nederlanders naar de ICT-dag, waarschijnlijk omdat er in Nederland geen vergelijkbaar initiatief is?

Deze keer was de Minister van Onderwijs, Pascal Smet, ook aanwezig. Het VRT-journaal was er ook, dus wie het gisteren avondjournaal gemist heeft kan hier nog eens het filmpje bekijken. De boodschap van de minister: ‘computertoepassingen horen thuis in alle schoolvakken, anders zal het niveau van het onderwijs dalen’.

De eerstvolgende ICT-praktijkdagen zijn:

  • in HoGent campus Schoonmeersen in Gent op dinsdag 29 mei 2012
  • in KHLeuven campus Heverlee op maandag 4 februari 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: