Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

bingel.be wordt 1 jaar

Posted by ictkbspl op 25 januari 2012

1 september 2011 op de speelplaats: ‘Meester, hoe komt het dat ik tijdens de vakantie niet meer op Bingel kon en wanneer kan ik er weer op?’ Het kwam zelden voor dat leerlingen de ICT-meester al op de eerste schooldag aan de mouw trokken,  maar Bingel kreeg het voor mekaar. (De reden dat de leerlingen in de vakantie niet meer op Bingel kunnen, is dat alle leerlingengegevens in augustus gewist worden bij Van In (de maker van Bingel), één van mijn taken in september is alle leerlingengegevens opnieuw opladen voor het nieuwe schooljaar.)

Ook deze vraag kreeg ik: ‘Meester, is er iets mis met Bingel, want ik krijg geen ‘pingping’ meer?’ Sommige leerlingen oefenen zo intens dat ze het maximum ‘pingping’ hebben verdiend en de teller bv. op 1000 blijft staan. De teller kan je als leerling terug op nul krijgen door verdiende ‘spelletjes’ te spelen, maar blijkbaar is het ook leuk om een hoge puntenscore te hebben. Maar het schetst de impact van Bingel op het ICT-gebruik van leerlingen in schoolverband.

Bingel is ondertussen 1 jaar oud en honderdduizenden leerlingen maken gebruik van het online oefenplatform, het aantal gemaakte oefeningen loopt volgens de uitgever in de miljoenen!

December 2011: De Van Dale-verkiezing van de woorden van het jaar 2011 worden bekendgemaakt:

‘bingelen’ deed het in de categorie ‘jongerentaal’  zeer goed  en werd het 2e populairste woord met 28% van de stemmen. Let ook op het derde woord ‘ownen’, dat recht uit de game-cultuur komt. Zo hebben 2 van de drie woorden iets met ICT te maken.

Bingel blijft ook verder evolueren: er is een nieuw eiland in aanbouw, de achtergronden van de oefeningen zullen verschillende keren per schooljaar wijzigen, er komen extra spelletjes bij en nieuwigheden zullen de leerlingen kunnen ontdekken via een ‘luchtschip’ dat hen informeert.

Met Bingel heeft Van In op 1 jaar tijd een succesvol online oefenplatform voor de lagere school ontwikkeld. En de andere uitgevers in Vlaanderen, waar wachten die eigenlijk nog op om even succesvolle oefen- en leerplatformen te maken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: