Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

iSchool – een moderne kijk op ICT en infrastructuur

Posted by ictkbspl op 13 februari 2012

iSchool is een onafhankelijk magazine over onderwijs, infrastructuur en ICT. Het verschijnt driemaandelijks en de gedrukte exemplaren (16.000) worden verdeeld in de scholen in Vlaanderen. iSchool zit ondertussen al aan aflevering 5, met deze keer weerman Frank Deboosere in volle fietstenue op de cover.

Ik heb Frank Deboosere een aantal jaren terug een paar keer ontmoet via de vzw AFE – een ondertussen opgedoekte vzw voor de promotie van electronische muziek waar Frank ook aan meewerkte met eigen composities (wie de muziek van Frank wil beluisteren kan dat op zijn website) – en weet dat hij zeker geen digibeet is. Ik lees in het hoofdartikel dat hij ook een goede kijk heeft hoe we in scholen met ICT omgaan. “Te vaak zitten scholen nog met verouderd computermateriaal en -software. Ik doe dan ook een warme oproep om geen oude computers aan scholen meer te schenken. Geef scholen het beste materiaal.”, lees ik in het hoofdartikel en wij bedanken Frank hartelijk voor het lobbyen voor betere computers op school.

In de recent verschenen iSchool kan je ook een artikel lezen over het gebruik van digiborden in Vlaanderen, gebaseerd op onderzoek van de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is er nog heel wat interessants te lezen over ICT en infrastructuur.

Je zal misschien de laatste publicatie in je leraarskamer terugvinden, maar je kan het magazine ook online lezen. iSchool pleit ervoor dat levenslang leren in optimale omstandigheden moet kunnen plaatsvinden – zowel qua concept, infrastructuur, inrichting, ICT als pedagogiek en didactiek. En, laat ons eerlijk zijn, op al deze vlakken mag er in Vlaanderen wel meer dan ‘een tandje bij gestoken’ worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: