Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Befunky

Posted by ictkbspl op 14 juni 2012


Toen ik nog een tiener was zei de tekenleraar altijd het volgende als we een nieuwe tekening waren begonnen: ‘Dat kan knap worden, jongeman!’ Het waren tijden dat ‘Vasarely‘ een populaire schilder was en wij moesten toen onze eigen ‘vazarellie’ maken in de klas. Eerlijk gezegd vond ik mijn eigen werkstukje uiteindelijk maar niks, maar de naam van de schilder en zijn kenmerkende stijl is mij altijd bijgebleven…

Het onder de knie krijgen van een schildersstijl – of er minstens een idee van hebben – is nu veel sneller te bereiken met de vele online toepassingen die er zijn om digitale beelden om te zetten naar een (digitaal) schilderij. Eén van de mogelijkheden die mij eenvoudig genoeg leek om in de lagere school te gebruiken is: befunky.com. Befunky biedt heel wat mogelijkheden om foto’s te bewerken of te corrigeren, maar ook om ze om te vormen tot kunstige ‘schilderijen’. De toepassing leent er zich ook toe om leerlingen in een bepaalde stijl (bv. popart) te laten werken.

Je hoeft er helemaal niks voor te installeren op je pc, je moet je leerlingen niet registreren op de site, je kan heerlijk ‘freewheelen’ of leerlingen gerichte opdrachten laten uitvoeren met beelden. Je kan er leuke beeldbewerkingen mee laten uitvoeren om bijna onmiddellijk verrassende resultaten te genereren. Met befunky zijn er heel veel mogelijkheden om de artistieke expressie van je leerlingen te ondersteunen, aan te wakkeren en te ontwikkelen. Het enige wat je nodig hebt is een pc met een vlot werkende internetverbinding.

En voor de tekenleraar uit mijn jeugd: ‘Het is knap geworden, hè?’ (links de foto, rechts het gouache ‘schilderij’ met Befunky)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: