Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

En dan nog even bloggen…

Posted by ictkbspl op 8 oktober 2012

Van de laatste week van augustus tot nu is het een zeer drukke periode geweest, een peloton nieuwe laptops en desktops zijn door mijn handen gegaan en stonden hier in ronkende rijen te wachten op nieuwe software, gelukkig is mijn downloadlimiet onbeperkt en www.ninite.com (Ninite op Wikipedia) was mijn vaste maatje om de nodige gratis software er in één vloeiende geut op te kwakken.

Vorige week lag er hier een krantenknipseltje uitgeknipt door mijn moeder: ‘elke klas een laptop’. glunderend staan daar een aantal collega’s op met elk een laptoptas onder de arm, gewapend voor een nieuw schooljaar. ‘De vraag naar een laptop in de klas kwam van de juffen zelf’, staat er. Inderdaad, de ouderraad kocht en ik ‘prepareerde’ de laptops zo vlug als de downloadsnelheid het toeliet.

Ik heb ook zeven leerkrachten die nu elke dag staan te glunderen bij hun nieuwe digibord. Digiborden die, naar gebruikelijke gewoonte in het onderwijs, in de laatste week van augustus werden geleverd, maar wegens technische problemen werd dat voor een paar borden uiteindelijk toch de 2e week van september (grrr!!). Maar wedden dat ze er ondanks de ‘valse start’ niet meer vanaf willen.

En dan was er ook nog de dag in september dat de ene school na de andere zonder internet viel, mijn eenmanshelpdesk was plots overbelast. Vooral de provider Belgacom kwam bij mij in september nogal over als ‘een groot zootje’, talrijke technici kwamen op school aan en vertrokken weer ‘onverrichter zake’, blijkbaar kunnen ze bij Belgacom ‘layer1’-problemen (kapotte kabels onder de grond!) (lees over layers in Wikipedia) niet aan. Maar helemaal de kroon spande provider Scarlet, die doodleuk op een mailtje durfde te antwoorden dat ik binnen de zeven dagen een echt antwoord zou krijgen én inderdaad na zes dagen later kwam er een mail terug dat het een kabelprobleem was waar ze niks aan konden doen. Nou, zo kan ik het ook in mijn eenmanshelpdeskje.

Ook mijn zoon zag de ironie in van mijn noeste opstartarbeid en onophoudelijke ritten van en naar diverse computerwinkels: ‘Is het echt waar papa dat je deze auto hebt gekocht omdat er zoveel computers in passen?’

Van bloggen was er natuurlijk geen sprake… dat is namelijk ‘uploaden’.

Vorige week heb ik ook een aantal leerkrachten in opleiding les gegeven over Smart Notebook en hoe te werken met een digibord. Ik had zelf wat kunnen oefenen, maar het bleef een spannende uitdaging om zonder veel ervaring anderen te overtuigen om vanaf nu een digibord in de klas te gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: