Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Op afstand helpdesken met Teamviewer

Posted by ictkbspl op 16 september 2013

Miljoenen mensen doen een beroep op het programma Teamviewer om vanop afstand toegang te krijgen tot een andere computer. Het is een tool die eenvoudig te gebruiken is.

Wil je je pc laten overnemen dan kan je dat door Teamviewer op je toestel te installeren, de pc van de persoon op afstand doet hetzelfde. Op de homepage van Teamviewer klik je op de groene knop om het programma te installeren. Kies voor ‘installeren’, zo kan je het programma ook een volgende keer gebruiken.

Om een systeem over te nemen, start u TeamViewer op. Ook uw partner ‘aan de andere kant’ (die u aan de telefoon heeft) moet zijn of haar versie opstarten. Het maakt niet uit in welke volgorde dit gebeurt. U geeft uw partner de twee codes die op het scherm staan.  ‘Afstandsbediening’ dient aangevinkt te zijn. Je computer wordt nu overgenomen. De helpdeskmedewerker (of ICT-coördinator) heeft nu de besturing van de pc van u overgenomen, hij probeert het gestelde probleem voor u op te lossen. Eens het probleem opgelost doet de helpdeskmedewerker Teamviewer weer dicht en kan u uw werk voortzetten.

Teamviewer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: