Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Werken met www.ninite.com

Posted by ictkbspl op 18 september 2013

Een pc opstarten of heropstarten met Windows brengt heel wat werk met zich mee. Noodgedwongen (pc te oud, te weinig geheugen) moet ik voor klaspc’s nog gebruik maken van Windows XP SP3. Na het installeren zijn er dan meestal nog wat drivers nodig voor specifieke onderdelen van het toestel, in het beste geval heeft het besturingssysteem alle nodige werkingssoftware bij installatie gevonden. Indien dat niet het geval is, kan je specifieke drivers terugvinden bij de fabrikant van je pc/laptop. Eens dit allemaal achter de rug is, is de pc echter nog niet helemaal klaar om in een klas ingezet te worden.

Ik plaats er nog een Office op en laat ook de nodige updates van het besturingssysteem binnenlopen via het internet en installeer ze.

Vroeger werkte ik dan een lijstje af met software die nodig is om het toestel goed te laten functioneren of die nodig zijn voor het openen van bepaalde documenten (bv. Acrobat Reader) en die nuttig zijn voor klasgebruik (bv. Audacity). Maar, dat nam veel tijd in beslag.

Sinds ik de website ninite.com heb ontdekt kan ik deze software-installaties veel sneller op de pc’s installeren. Op ninite.com kan je namelijk de software die je nodig hebt aanvinken en dan zorgt de site ervoor dat alle aangeduide software er met één installatie wordt opgezet. Ook om verouderde software te actualiseren (updaten), kan je Ninite inzetten.

Meer info over ninite op: http://en.wikipedia.org/wiki/Ninite

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: