Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

Kweetet.be: een nieuw online onderwijsplatform

Posted by ictkbspl op 27 februari 2014

De mediacampagne die Die Keure Educatief een paar weken geleden opzette rond Kweetet.be, het nieuwe onderwijsplatform bij de methodes van Die Keure Educatief, kon alvast op genoeg media-aandacht rekenen, getuige dit nieuwsitem op VTM:

http://nieuws.vtm.be/binnenland/76763-dit-computerspel-maakt-je-slimmer

En op Karrewiet: http://www.ketnet.be/karrewiet/nieuws/23-januari-2014-kweetetbe-video

Om er meer over te weten, ging ik op woensdag 19.2 luisteren naar de presentatie die de uitgeverij organiseerde in Leuven. Klasse had ons ook al benieuwd gemaakt met volgend artikel: http://www.klasse.be/leraren/42963/online-oefenplatformen-veroveren-lagere-scholen/ . En ook de aftelwebsite zag er veelbelovend uit: http://www.kweetet.be.

Kweetet aftelsite

Op Kweetet.be zullen leerlingen kunnen oefenen in een game-omgeving, dat zou een positieve invloed moeten hebben op de motivatie en de resultaten. Die Keure kreeg hiervoor ook subsidies van de overheid om het game-element te ontwikkelen in de toepassing.

Leerlingen oefenen er in een 3D-omgeving, kunnen eigentijdse avatars maken en kwetons (de virtuele munteenheid op Kweetet) verdienen door taken te maken, te oefenen en lessen te volgen. Met deze kwetons kunnen ze hun avatar pimpen, spelen ze een spel, openen ze nieuwe deuren.

Kweetet gameomgeving

De leerkracht kan taken klaarzetten voor zijn leerlingen en verzamelt zo ook een overzicht van scores en statistieken. Die Keure heeft de mogelijkheid voorzien om leerlingen gedifferentieerd te laten werken. Het onderwijsplatform stimuleert sterke(re) en zwakke(re) leerlingen. De leerkracht kan sommige taken inzetten als remediëring en kan leerlingen uitgebreider laten oefenen.

De accounts van leerkracht, leerlingen en ouders worden aan mekaar gekoppeld en de communicatie verloopt in een veilige afgesloten internetomgeving. Leerkrachten krijgen ook de mogelijkheid om met eenzelfde account meerdere klassen en scholen te beheren.

Die Keure zette ook een aantal jeugdauteurs aan het werk om van het 1e tot het 6e leerjaar een spannende verhaallijn te ontwikkelen. Elk leerjaar kan zo oefenen in een andere ‘wereld’ met andere personages.

kweton kweetet.beKweetet.be is niet gratis: scholen met de methodes van Die Keure betalen voor het klaarzetten van digitale huistaken een serverkost van 0.50 euro per leerling en per schooljaar.

Wie met dit nieuwe onderwijsplatform wil aan de slag gaan kan dat vanaf 20 maart 2014 via http://www.kweetet.be en dient daarvoor een bestelformulier in te vullen.

We zijn benieuwd of kweetet.be succesvol zal zijn in de Vlaamse basisscholen. Duidelijk is dat – als je Bingel (Van In), Ambrasoft (Plantyn) en deze online toepassing bij mekaar optelt – er al een aanzienlijk percentage leerlingen in onze basisscholen hun huiswerk online maken en er hun leerstof inoefenen op toepassingen die speciaal voor hen ontwikkeld zijn.

Advertenties

Eén reactie to “Kweetet.be: een nieuw online onderwijsplatform”

  1. sander said

    Dan vergeet je nog rekentuin.nl /taalzee.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: