Basis ICT

ICT in het basisonderwijs

E-learning is succesverhaal in Vlaams basisonderwijs

Posted by ictkbspl op 15 september 2015

356299634_b9f0d73b86[1]Gisteren in De Standaard: “De tafels doen ze liever met Bingel”. Een lovend artikel over ICT-integratie in het basisonderwijs. De vaststellingen liegen er niet om: 8 op de 10 leerlingen gebruiken Bingel in de klas en thuis en er zijn al meer dan een half miljard oefeningen gemaakt. Op piekmomenten maken 60.000 leerlingen tegelijk gebruik van de toepassing.

Wie in het basisonderwijs leerkracht of ICT-coördinator is, wist dit al lang, maar het kan geen kwaad eens een positief verhaal over ICT-integratie in het onderwijs onder de aandacht te brengen. Het klopt wat De Standaard zegt, Bingel vond zijn weg probleemloos in het basisonderwijs en blijft groeien.

De voorbije dagen ben ik als ICT-coördinator bezig geweest met de opstart van het nieuwe schooljaar en het opladen van de leerlingen. En ja, of dat niet wat sneller kon? Want zowel de leerkrachten als de leerlingen willen weer zo snel mogelijk met Bingel aan de slag.

Heeft Bingel een monopolie? Niet echt: wie meer het game-element naar zijn leerlingen wil uitspelen gebruikt kweetet.be (van Die Keure). En, er is nog een alternatief: Ambrasoft (Plantyn).

Plaats een reactie